Пам’ятка для педагогів «Як щоденно підвищувати рівень стресостійкості»

Пам’ятка
для педагогів
«Як щоденно підвищувати рівень стресостійкості»

1. Зупиняйте внутрішній діалог. Постійна розмова, яку ви ведете із собою, у стресовій ситуації забирає у вас сили та не допомагає заспокоїтися. Зупиняйте її, адже це марнування часу та енергії.

2. Випускайте пару. Оберіть спосіб, за допомогою якого будете позбавлятися негативу. Наприклад подивіться комедію, пограйте із сім’єю в настільну гру, потанцюйте тощо.

3. Займіться спортом. Будь-яка фізична активність допомагає зняти напругу. Коли ви займаєтеся спортом, у мозку виробляються нейромедіатори. Вони забезпечують гарний настрій та зменшують вміст у крові гормона стресу – кортизолу.

4. Не соромтесь плакати. Сльози допомагають пережити проблему й гіркоту, випустити накопичені емоції. Чудово, якщо поруч є близька людина, з якою ви зможете розділити переживання та яка здатна втішити вас.

5. Прощайте. Образи та злість на когось отруюють насамперед вас. Вони змушують постійно прокручувати травматичну чи неприємну ситуацію та відчувати негативні емоції. Вибачте людину, яка вас образила і ви одразу відчуєте полегшення та спокій.